HEILIGE LAMBERTUSPAROCHIE

De Heilige Lambertusparochie bezit drie begraafplaatsen in het oostelijk deel van Helmond. Deze drie begraafplaatsen zijn in het beheer van Noten Grafmonumenten.

BEGRAAFPLAATS MOLENSTRAAT

Eén van de grootste begraafplaatsen binnen het Bisdom ś-Hertogenbosch ligt in het centrum van Helmond aan de Molenstraat en meet bijna drie hectaren. Het is tevens ook de oudste begraafplaats binnen de gemeente Helmond welke is gesticht in 1882. Vanuit heel Helmond worden mensen begraven ‘aan de Molenstraat’ zoals dat in de volksmond heet. De monumentale begraafplaats strekt zich uit over enkele hectaren, een groene long in de wijk Vossenberg/Centrum. Een oase van groen en stilte, passend bij de rust van de dierbare overledenen. Aan de kant van de Dasstraat ligt tevens de islamitische Begraafplaats van Helmond, terwijl aan de kant van de Molstraat de Openbare / Gemeentelijke Begraafplaats is gelegen. Op de begraafplaats aan de Molenstraat liggen ongeveer 4.200 nog in gebruik zijnde graven.

Openingstijden zijn van ’s ochtends 09:00 tot zonsondergang.

 

BEGRAAFPLAATS LEONARDUS

De begraafplaats Leonardus telt ongeveer 1.100 graven en is een middelgrote begraafplaats naast de voormalige Leonarduskerk aan de Wethouder Ebbenlaan. De begraafplaats is oorspronkelijk opgericht voor de bewoners van de Leonarduswijk in Helmond. In de afgelopen jaren zijn er veel werkzaamheden op en nabij de Leonardus begraafplaats uitgevoerd.

Openingstijden zijn van 1 april tot en met 30 september ’s ochtends van 09:00 tot 19:00 uur. En van 1 oktober tot 31 maart van 09:00 tot 17:00 uur.

BEGRAAFPLAATS IN BROUWHUIS

De intieme begraafplaats van de voormalige Onze Lieve Vrouwe Middelaresparochie is de kleinste begraafplaats van Helmond en ligt achter de kerk aan de Rector Heuvelstraat. De begraafplaats in Brouwhuis meet ongeveer 0,5 hectare met driehonderd in gebruik zijn de graven.

Openingstijden zijn van ’s ochtends 09:00 tot zonsondergang.