Boomplantdag
Op de begraafplaatsen van de Heilige Lambertus Parochie in Helmond doen veel stagiaires sinds 2011 het hele jaar door hun MAS stage. Zij ondersteunen ons in het groenonderhoud. In het voorjaar trekt vooral het onkruid en het gras alle aandacht en in het najaar zijn het de vallende bladeren. Ook zwerfafval en het vegen van de paden behoort tot de taken. Het idee ontstond om onze MAS-stagiaires een eigen boom te laten planten op een markante plek op onze begraafplaatsen.
Islamitische begraafplaats Helmond
Aan de noordkant van de begraafplaats aan de Molenstraat in Helmond is een deel ingericht als islamitsche begraafplaats. Hier kunnen moslims begraven worden. Wat dit deel uniek maakt is dat het de eerste islamitische begraafplaats in Nederland is op rooms katholieke grond binnen de muren van een katholieke begraafplaats. Ook dit deel verdient onze constante zorg.
Struikelstenen regio Helmond
Het project struikelstenen in Helmond is onlangs gerealiseerd. Noten Grafmonumenten is er trots op en heeft het als zeer bijzonder ervaren hieraan deel te mogen nemen. Vanuit de stichting Heemkundekring in Helmond ontstond het initiatief ook struikelstenen te plaatsen in Helmond. Het zijn granieten gedenkstenen die, daar waar de slachtoffers leefden, op verschillende plekken in de stad in het trottoir zijn verwerkt. Naar aanleiding van het project is een interessant boek verschenen en verkrijgbaar bij boekhandel De Ganzenveer in Helmond.
Learn More