ECOLOGISCH VERANTWOORD

Ecologisch • Groenonderhoud • Begraafplaats • Hovenier

Man die harkt illustratie door Ilse van Kraaij voor Noten Grafmonumenten

Een groene oase midden in de stad. Wij hebben een visie voor de begraafplaatsen in Helmond die wij beheren. De laatste jaren zijn veel grafmonumenten geruimd. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor nieuwe ideeën. Wij willen de begraafplaatsen ecologisch en verantwoord onderhouden.  

Noten Grafmonumenten heeft zich in de loop der tijd bewezen als betrouwbare partner als het gaat om een succesvolle aanpak van het groenonderhoud op begraafplaatsen. Het vertrouwen en onze deskundigheid hebben er toe geleid dat wij meerdere begraafplaatsen beheren in de regio. t

ISLAMITISCHE BEGRAAFPLAATS

Ook beheren wij de Islamitische begraafplaats in de regio Helmond. Wij zijn er trots op dat wij de eerste Islamitsiche begraafplaats in Nederland op een parochiebegraafplaats beheren. 

Op dit gedeelte van de begraafplaats wordt begraven volgens de Islamitische standaarden. Samen met de Stichting Islamitisch centrum Helmond wordt er constant gekeken naar verbetering. Als er vragen zijn over het Islamitisch begraven kunt u altijd contact met ons opnemen.

 Wij kijken altijd naar mogelijkheden om elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn. 

GRAAF
WERKZAAMHEDEN

Alle graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door Noten Grafmonumenten. Noten Grafmonumenten beschikt over een eigen gravendienst. Het grafdelven gebeurt uiterst nauwkeurig. Wij hebben moderne machines, maar als we er niet bij kunnen dan zal met de hand gegraven worden. Tijdens de graafwerkzaamheden dienen wij ons aan de wet te houden. Zo moet elk graf aan bepaalde wettelijk vastgestelde maten voldoen.

Wij voeren ook exhumaties uit. Dit zijn opgravingen van stoffelijke resten die een andere bestemming krijgen (bijvoorbeeld op een andere begraafplaats begraven of cremeren) en waarvan de wettelijke grafrust van tien jaar nog niet is verlopen. Hierbij moet de begraafplaats worden afgesloten en mogen geen bezoekers aanwezig zijn.

Begraafplaats Leonardus

Begraafplaats Brouwhuis

Begraafplaats Molenstraat

Bladeren illustratie door Ilse van Kraaij voor Noten Grafmonumenten

GROENONDERHOUD

Onder het beheer vallen alle uitvoerende werkzaamheden op de begraafplaatsen. Het groenonderhoud is een omvangrijke en arbeidsintensieve taak waarbij de maatschappelijk-stagiaires een belangrijke rol spelen. Onder het groenonderhoud valt onder andere het harken, schoffelen en het ruimen van graven. Wij streven steeds meer naar een ecologisch groenbeheer. 

In de afgelopen jaren zijn veel grafmonumenten geruimd, hierdoor ontstaan er lege plekken. Door de lege ruimte ontstaan er ook mogelijkheden. Wij streven naar een inrichting zoals een Amerikaanse- of Engelse begraafplaats. Waar de begraafplaats ook een functie van een park krijgt.