Het beheren van een begraafplaats.

Man die harkt illustratie door Ilse van Kraaij voor Noten Grafmonumenten
Voor veel mensen zal het raar klinken, een begraafplaats beheren. Wat houdt dat nu eigenlijk in? Graaf je de graven? Doe je alleen het groenonderhoud of komt er nog veel meer bij kijken? In dit bericht geven wij u een kijkje in de wereld van het begraafplaats beheer.
Man die harkt illustratie door Ilse van Kraaij voor Noten Grafmonumenten
Beeld door: Ilse van Kraaij

Het beheren van een begraafplaats

Voor veel mensen zal het raar klinken, een begraafplaats beheren. Wat houdt dat nu eigenlijk in? Graaf je de graven? Doe je alleen het groenonderhoud of komt er nog veel meer bij kijken? In dit bericht geven wij u een kijkje in de wereld van het begraafplaats beheer. 

Een overlijden wordt gemeld

Graafwerkzaamheden behoren tot een van de taken van het beheren van een begraafplaats. Wanneer iemand komt te overlijden en die persoon had de wens begraven te worden, is het aan de begraafplaats om zo snel mogelijk een graf te maken. Meestal kiezen de nabestaanden samen met de begraafplaatsbeheerder de plek uit waar het graf gegraven wordt. Zodra de plek duidelijk is, beginnen wij met onze werkzaamheden. Afhankelijk van de gekozen plek wordt met de hand of met machines gegraven. 

Wekelijkse werkzaamheden

Naast de graven die gedolven worden, is er ook het dagelijks onderhoud Deze verschillen iets per begraafplaats maar komen over het algemeen neer op het (groen)onderhoud van de begraafplaats. 

Werkzaamheden kunnen bestaan uit het vegen van de paden van de begraafplaats, het harken rondom de grafmonumenten, het schoffelen rondom de grafmonumenten en andere algemene werkzaamheden. Dit zijn belangrijke werkzaamheden die bijdragen aan de algehele indruk van de begraafplaats. 

Het is belangrijk dat de begraafplaats er altijd netjes uitziet. 

Per seizoen verschillen de werkzaamheden. In het voorjaar is het snoeien en het bijhouden van het onkruid belangrijk. In het najaar is het belangrijk dat de paden blad vrij zijn. 

Het ruimen van graven

Na het verstrijken van de grafrechten worden grafmonumenten geruimd. Het is een belangrijke taak van de begraafplaats om de graven te ruimen waar nodig. Het ruimen van graven is een belangrijke taak die bijdraagt aan de uitstraling van een begraafplaats. Wij hebben onze eigen gravendienst en ruimen de grafmonumenten met respect en deskundigheid. voor vragen rondom het ruimen van grafmonumenten kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Altijd in samenspraak

Verschillende begraafplaatsen hebben verschillende behoeften. Zo heeft een grotere begraafplaats een andere aanpak van het onderhoud nodig dan een kleinere begraafplaats. Op veel kleinere begraafplaatsen worden veelal vrijwilligers gebruikt voor het onderhoud van de begraafplaats. Wij werken alleen met vast personeel. Zo waarborgen wij de kwaliteit van onze diensten. 

Share the Post:

Related Posts

Moord John F. Kennedy. 60 jaar dood.

Moord John F. Kennedy. Op 22 november 1963 werd de wereld geschokt door het tragische overlijden van de 35e president van de Verenigde Staten, John Fitzgerald Kennedy. Zijn dood markeerde niet alleen het einde van een veelbelovende politieke carrière, maar het liet ook een onuitwisbare indruk achter op de Amerikaanse samenleving en de wereld als geheel. Dit blogbericht werpt een diepgaande blik op de gebeurtenissen rondom de dood van JFK en de blijvende impact ervan op de geschiedenis.

Read More

Kosten grafsteen

Wanneer een geliefde overlijdt, moet er veel geregeld worden. Een van de belangrijkste beslissingen die genomen moet worden, is de keuze van een grafsteen. Een grafsteen is niet alleen een eerbetoon aan de overledene, maar ook een manier om de herinnering aan hen levend te houden. Veel mensen vragen zich af: wat kost een grafsteen? In dit blogbericht proberen we wat inzicht te verschaffen in de kosten die gepaard gaan met het kiezen en plaatsen van een grafsteen.

Read More